Beeld: RTV Twente

Voor NAM voelen hoge schadeclaims aan als ‘scheuren in de muur van ons bestaan’

Het gasbedrijf NAM heeft het gevoel dat door de torenhoge schadeclaims die zij krijgen als gevolg van de gasbevingen in Groningen ‘scheuren komen in de muren van ons bestaan’. “De prijs die wij moeten betalen voor het welzijn van anderen vinden wij veel te hoog”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. “We voelen ons door die enorme claims nergens echt meer veilig. De bestaanszekerheid wordt onder ons weggeslagen, en ons kantoor voelt als het ware niet meer als thuis. We kunnen geen kant op, eigenlijk. Mensonterend, dat is het. Het voelt alsof de boel elk moment in elkaar kan storten.”

De indieners van de schadeclaims zeggen ‘begrip’ te hebben voor het sentiment van NAM, maar zeggen ook ‘het volste vertrouwen te hebben’ dat het allemaal wel goedkomt met het bedrijf.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooie beeldspraak.
Daar herkennen mensen zich in!

Laten we een krautvunzig-aktie voor de NAM starten.
Om ze te steunen, ze hebben het óók niet makkelijk!

Reageer
gravatar

Hoho, dat gaat zomaar niet! Eerst moet een bevoegde bouwkundige scheureninspecteur van de NAM vaststellen dat de scheuren door schadeclaims zijn veroorzaakt. Dat duurt minstens zes jaar.

U kunt mij voor hulp inhuren, zodat u zeker weet dat de afwikkeling niet stroperig meer verloopt. Uiteraard heb ik daar enkele jaren extra voor nodig.