Beeld: CBS

T. Rex uitgestorven omdat hij niet elke dag 10.000 stappen zette

De T. Rex is destijds uitgestorven omdat hij niet iedere dag 10.000 stappen zette. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van student bewegingswetenschappen Pasha van Bijlert.

De student ontdekte dat het mesozoïsche reuzenreptiel niet veel sneller dan 4,6 kilometer per uur wandelde, ongeveer even snel als een mens, en dat het waarschijnlijk voorgoed van de aardbodem verdween omdat het verreweg de meeste dagen niet aan de 10.000 stappen kwam. “En dan heb ik het nog niet eens over traplopen.”

Van Bijlert benadrukt daarbij dat het belangrijk is dat we zijn ontdekking in de historische context zien. “Je moet je wel bedenken: dit was in de tijd dat nog niet iedereen standaard een ‘gezondheid’-app op hun telefoon had staan. Je moest je stappen dus handmatig tellen, en ik denk dat de tyrannosaurus daar simpelweg nog niet toe in staat was. Dat heeft de soort uiteindelijk de kop gekost.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ik vooral sneu vind voor de T-rex is dat hij Jungle, de beste muzieksoort aller tijden niet heeft meegemaakt. RIP. En Jungle is massive!

Reageer
gravatar

Vraagtekens…, wij kunnen u geruststellen. In een nog geheime nota van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap staat de dringende aanbeveling om vanaf 2025 het Amerikaans-Engels voertaal te maken in het gehele onderwijs van basisschool tot universiteit.

gravatar

Geen sl*chte aanbeveling van DLDT gezien het taalgebruik op internet. We kunnen het Nederlands tegen die tijd beschouwen als dialect van het Engels.