Beeld: YT / 538

Alle bezoekers 538 Oranjedag met voorrang gevaccineerd

Alle tienduizend bezoekers van 538 Oranjedag worden met voorrang gevaccineerd. Dat heeft het kabinet besloten na aanhoudende kritiek op het feest. “Veiligheid boven alles.”

“Volgens veel virologen, epidemiologen, ziekenhuisbestuurders alsmede een groot deel van de bevolking is het niet verantwoord om in deze fase van de pandemie een feest met tienduizend man te organiseren”, zegt verantwoordelijk minister Mona Keijzer. “Dat geluid nemen we serieus. Daarom geven we alle bezoekers van tevoren het vaccin. Een feest is leuk, maar het moet wel veilig gebeuren.”

Tot problemen met de vaccinatieplanning leidt het volgens Keijzer niet. “Tienduizend zorgmedewerkers zullen een weekje langer moeten wachten op hun prik, maar in grote lijnen verandert er niets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Minister Mona Keijzer is vergeten te vermelden dat het over een griepvaccin gaat. Momenteel zit de R-waarde van influenza nog onder de één, maar dat kan snel veranderen door het massale evenement in Breda.

Reageer
gravatar

LAATSTE NIEUWS

Ik hoor zojuist dat Zijne Majesteit vanuit Griekenland zijn goedkeuring voor Oranjedag heeft geannuleerd. Het besmettingsfeest gaat dus niet door.
De reden is en blijft zoals gebruikelijk het geheim van Oranje.

gravatar

Dat evenement heb ik altijd al afgekeurd, maar Hugo (de Jonge, red.) wilde zo dolgraag en ik wil niet voortdurend de kwaaie pier zijn.

gravatar

Ja maar, dit moet wel zorgvuldig gebeuren. Ik stel voor dat we beginnen met de mobiele bezoekers in het leeftijdscohort van 70-75, zonder kinderen en met een aanvullende ziekenkostenverzekering. Zij kunnen zich melden bij een premium commerciële aanbieder in Den Helder vanaf woensdag tussen 18:30 en 18:45.

Reageer
gravatar

Prima georganiseerd Hugo!
Ziet er goed uit.
Problemen stuur ik je wel door.

Kek pak op je racefiets trouwens!
Misschien stap ik toch maar af van dat eierdopje van me.

Groetjes!

gravatar

Lieve Lita,

Ik heb ook een levensgroot probleem. Ik leg het daarom aan u voor. U lost immers alle persoonlijke problemen op die de lezeressen van De Speld u voorleggen.,

ik heb voor 10.000 euro één de laatste kaartjes voor 538-Oranjedag gekocht. Ik ontdekte pas zojuist dat 538-Oranjedag een koningsdagfeest is. Maar ik ben een doorgewinterde republikein. Wilt u alsjeblieft mij van het probleem verlossen door zo lief te zijn het kaartje van mij over te kopen?

In afwachting van de voorgestelde oplossing veel liefs van Daniëlle

Reageer