Source: Flickr / Tom Kelly

Man reist met tijdmachine terug om vijfjarige zelf te vertellen dat ’ie een huis moet kopen

De 32-jarige Willem uit Amsterdam heeft na vier jaar bouwen met succes een tijdmachine in elkaar gezet. Nu kan hij terug in de tijd reizen om zijn vroegere zelf te adviseren zo snel mogelijk een huis te kopen.

‘Wimpie, Wimpie’, fluistert de 32-jarige Willem vanuit de struiken in 1994. ‘Psst.’ Voor hem zit een 5-jarig jongetje in de zandbak, zijn knuistjes vol kattenstront. ‘Ik ben het. Wimpie uit de toekomst. Je moet even naar me luisteren, Wimpie. De huizenmarkt die gaat hele gekke dingen doen als jij later groot bent. Dus dit is je moment, Wimpie. Je moet een huis kopen in een opkomende buurt met originele details.’

Willem tijgert dichterbij. ‘Denk Noord!’, hijgt hij. ‘Niet te ver in Noord. Leuk Noord. Bos en Lommer ook niet verkeerd Wimpie. Ze gaan het Bolo noemen. Koop zo gauw je kunt Wimpie, oké? Ik heb groot vertrouwen in je tijger. Oké? Tuin op het zuiden. Of bovenste verdieping zodat je een dakterras kunt maken. Nu moet ik gaan. O shit, ‘Bitc…’’

Met een flits is het gebeurd. Van schrik balt Wimpie zijn vuisten. De kak krult tussen zijn vingers naar buiten. Vol ongeloof kijkt hij naar de stomende krater waar Willem stond.

Even later wiegt de kleuterjuf Wimpie in haar armen. Stil maar, fluistert ze. Ondertussen prevelt ze de woorden: ‘Een heel pand, Bos en Lommer, overwaarde, tuin op zuiden.’

Terug in het heden kijkt Willem om zich heen. Dezelfde huurwoning in de particuliere sector voor 1.800 euro in de maand. De muren zijn van top tot teen bedekt met miniatuurhuisjes die men koopt op Schiphol en in souvenirwinkels.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bos en Lommer is toch ook zo’n verklote buurt met medelanders.

Mijn grootvaders huis is er opengebroken door waarschijnlijk zo’n kansparel.

Sl*cht advies.

Misschien advies vragen aan onze pandjeskoning Bernhard?

Reageer
gravatar

Toevallig zei ik nog tegen een vriend: “begin eens een evenementenkantoor”, “heb vertrouwen”. Zie je wel dat ik ook wel eens de waarheid spreek.

gravatar

Tijdmachines komen vaak voor in de waandenkbeelden van paranoïde mensen.
Desalniettemin is het hardvochtig van paranoïde Willem om een buurjongetje vanonder een heg te indoctrineren om in Amsterdam te blijven wonen als het kind volwassen is.

Reageer
gravatar

Inderdaad mevrouw Hersenkraker, het is heel hardvochtig om een klein jongetje wijs te maken dat Amsterdam over een jaar of twintig weer leefbaar is.