NOS / Studio Speld

Overheid lanceert nieuwe AstraZeneca-campagne: ‘Vaak bu’j te bange!’

Na alle negatieve berichtgeving zijn veel 60+ers angstig geworden om het AstraZeneca-vaccin te nemen. De overheid lanceert daarom een nieuwe campagne om mensen toch over te halen: ‘Vaak bu’j te bange’

“Stelletje pieneköttels, jullie zijn toch niet bange?”, stelt Hugo de Jonge retorisch. “Betjen nøln over die prik, verrekte briggels. ‘T zal mien ‘n bal jökken,'t löp wa lös. As ut n't geet zoas ut mut, mut ut mear zo as ut geet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij zijn juist onze medelanders om de hoek bij de speld in Amsterdam west de grootste weigeraars. Maar ja, een post met een leuk Turks of Berbers accentje kan natuurlijk niet he jongens?

Reageer
gravatar

Ik heb uit doorgaans welingelichte kringen vernomen waarom de populaire Irma Sluis minder wordt ingezet. Ze doorzag de leugens van Rutte en het gedraai van De Jonge. Dat corrigeerde ze keurig in haar gebaren. Zulks werd door beide ministers niet op prijs gesteld

Reageer
gravatar

Inderdaad, Hollanders (uit Noord- en Zuid-Holland en met name uit Het Gooi dus) gebruiken afschuwelijke keelklanken of ze een hete aardappel achter in hun keel hebben. De oorspronkelijke (!) zachte g klinkt alsof ze voortdurend hun keel moeten schrapen. Huigklachten lijken mij daar daarom niet zeldzaam.

gravatar

✅ Hey man❤❤ I would be your Mistress!!❤❤ Pun︆︆ish me! =>> b︆︆i︆︆t.︆︆do/profile8653