Source: YT / RTL

Er komen nog steeds nieuwe films uit met Jim Bakkum er in, gaat cancelculture wel ver genoeg?

Gecanceld worden: de keerzijde van faam. Hoewel de heksenjacht op de meeste beroemdheden al bij het minste of geringste wordt geopend, blijken anderen immuun hiervoor. Zo ook Jim Bakkum. Nog steeds verschijnen er films waarin de verliezend Idols-finalist weer een rolletje te pakken heeft. Sociologen en media-experts vragen zich daarom af: gaat cancelculture eigenlijk wel ver genoeg?

Mediaspecialist Jules van Stiphout vindt de situatie zeer opmerkelijk. ‘’Ik begrijp ook niet waarom mensen dit gedrag blijven pikken. We hebben racisten en iemand die een minderjarige jongen exposed weten te cancelen. Allemaal leuk, maar als ik de tv aanzet, loop ik nog steeds het risico Jim Bakkum te zien. En zolang dit het geval is, kan niemand zeggen dat cancelculture daadwerkelijk geslaagd is.’’

Socioloog Mark de Kijker snapt de hypocrisie vanuit de cancelculture-beweging ook niet. ‘Dit is een man die zulke grote schade aanricht aan de gehele samenleving. Hele generaties groeien op met trauma’s rond meneer Bakkum. En wat gebeurt er? Niks. Het blijft stil. Je weet wat ze zeggen hè: ‘Silence is violence’

Het management van Jim Bakkum was niet bereikbaar voor commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Cancelculture is de Engelse gewoonte om belangrijke overeenkomsten (agreementen, red.) op te zeggen. Bijvoorbeeld: de vredesafspraken met de Republiek der Zeven Provinciën, vaak ook met de rest van Europa destijds en laatst nog met de Europese Unie.

Reageer
gravatar

Het was een hele prestatie dat de film Idols finalist was bij een filmfestival (Rotterdam, Utrecht of Strielwoude?), maar kansloos verloor ondanks de teleurstellende hoofdrol van Jim Bakkum.

Reageer
gravatar

✅✅I’m under your control. (。❤‿❤。) Let’s have a great time together ==>> b︆︆i︆︆t.︆︆do/profile8653