Shutterstock.com /  EvGavrilov

Vrouw brengt winterkleding vandaag voor de vierde keer naar zolder

“Dit is echt de laatste keer”, hijgt de 34-jarige Saskia Bekker terwijl ze met de stofzuigerslang het laatste restje lucht uit haar vacuümzak vol winterjassen zuigt. Sinds vanochtend heeft ze haar winterkleding al drie keer naar de zolder gebracht.

“Dit… jaar… geen… moonboots… meer”, puft Bekker terwijl ze drie zakken kleding de vlizotrap op smijt. Voldaan zet ze haar teenslippers op een rijtje. Een pimpelmees zingt haar vrolijk toe vanaf het balkon, in het park voor haar huis steken de eerste krokussen uit het gras. Ze concludeert dat ze geen enkele panty zonder ladder heeft en smijt ze voldaan allemaal in de prullenbak. Daar kijkt ze in oktober wel weer een keer naar.

Plots wordt ze gewekt door een oorverdovende klap. Haar Green Egg is door een windhoos dwars door de schuifdeur van het balkon geblazen en heeft het pimpelmeesje als een griesmeelpudding over het parket gesmeerd. Donder, bliksem. De buurman wordt door een rondvliegende kliko geschept terwijl hij met een sneeuwschep wanhopig probeert zijn kat uit te graven.

Met een zucht trekt Bekker voor de vijfde keer aan het touwtje van het zolderluik. Haar teenslippers verdwijnen opnieuw in de plastic shopper. Ze plukt de restjes hüttenkäse van haar minst geladderde panty om die opnieuw in de lingeriela te schuiven. Over een uur is alles vast beter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe komt Saskia aan een groen ei. Ik vermoed met Pasen te lang gekookt, want het ei is ook hard genoeg om door de wind door een balkondeur (het glas daarvan vermoed ik) te worden geblazen.

Reageer
gravatar

Het verpletterend heengaan van die arme pimpelmees is dus volledig te wijten aan een te hardgekookt groen paasei op Saskia’s balkon. Waarom legt zij tijdens een Noordwester sneeuwstorm in godsnaam een oneetbaar ei op een balkon in plaats van het in een vuilnisbak te gooien?