WikiMedia Commons: Stadsbus

Stadje Geen Dienst populair onder jonge gezinnen wegens uitstekende busverbindingen

De bevolking van Geen Dienst groeit gestaag. Met zijn goede aansluitingen op het openbaar vervoer weet het stadje veel nieuwe bewoners aan te trekken.

Een van hen is Annette Karmost. "Of ik nu in Amsterdam of Groningen of Veenendaal was, er reed altijd wel een bus of tram of metro naar Geen Dienst", herinnert de 34-jarige zich. "Dat heeft me altijd gefascineerd. Geen enkele andere stad moet zo goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer." En dus is Annette met haar gezin neergestreken in de nieuwbouwwijk Sorry, Geen Dienst.

Geen wonder dat het centrale busstation de bekendste bezienswaardigheid is. Met meer dan 2000 busplatforms is het het grootste van Europa. Dagelijks komen hier ongeveer 30.000 bussen aan.

Niet ver van het busstation is het gemeentehuis. "We zijn erg trots op het feit dat wij vooral jonge gezeinnen aantrekken die om milieuredenen geen eigen auto hebben", zegt Geen Diensts burgemeester Hetis Momenteel Ergdruk-Probeerhetlaternogeens telefonisch. "Maar wij hebben nog wel meer om trots te zijn. Frisdrankautomaten uit het hele land verkopen bijvoorbeeld ons drankje 'Leeg, ander product kiezen AUB' van onze lokale brouwerij 'Op last van de NVWA gesloten'."

Dit artikel verscheen eerder bij Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte redactie, in vertalingen van buitenlands artikelen is het ongebruikelijk om plaatsnamen te veranderen. Geen Dienst is trouwens sowieso een sl*chte vertaling voor de grote Duitse deelstaat Betriebsfahrt.

Reageer
gravatar

Al geruime tijd geleden heb ik er op gewezen dat veel duitse parkeerplaatsen langs de snelweg hetzelfde heten, namelijk: “Raststatt bitte sauberhalten” en door heel Duitsland kan je de afslag nemen naar Ausfahrt, ongetwijfeld de grootste stad in dat land.

Reageer
gravatar

Dat juist naast Duitse Autobahnen vaak Ausfahrt staat is heel logisch. In ons land zijn gelukkig door snelheidsbeperking langs snelwegen minder uitvaartbedrijven nodig.