NPO

Volt-lijsttrekker Dassen zegt ‘dankbaar en blij’ te zijn, moet dat meteen zo heftig?

Wat volgens de opiniemakers in Nederland vooral opvalt aan deze verkiezingen is dat de uitersten nóg verder van elkaar af zijn gaan staan. Zeker de nieuwe kleine partijen gaan er volgens veel mensen wel erg hard in. Zo zei Volt-lijsttrekker Dassen al direct na de verkiezingen dat hij ‘dolblij’ is en ‘dankbaar voor alle vrijwilligers die mee hebben geholpen’. Waarom moet het allemaal meteen zo heftig?

“Het was natuurlijk wel een beetje te verwachten, maar netjes is het niet“, zegt politicoloog Emma ter Horst. “Niemand kent die lui, en ze komen meteen binnen met zo’n houding van ‘Wij zijn Volt en wij komen hier wel eventjes vragen of iemand misschien weet waar de wc is’. Waarschijnlijk zag hij Caroline van der Plas van de BBB met haar trekker en dacht hij, daar moet ik een schepje bovenop doen.”

Onder de gevestigde partijen heerst vooral ongemak, merkt Ter Horst. “Toen Volt de uitslag te horen kreeg was het meteen zo van ‘hopelijk vinden ze ons leuk’ en ‘we moeten de entreepasjes van de Tweede kamer nog krijgen, erg spannend’. Hij gaat er echt met gestrekt been in. Het is nog maar de vraag of ze die harde woorden wel waar kunnen maken.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dus? Nou en? Wat is de kwintessens? Waarom zou ik moeten lachen? Is dit leuk of leerzaam bedoeld? Wat is het gevolg? Is ook een conclusie?

Is het zo genoeg, lul!

Reageer
gravatar

Voor de duidelijkheid: Mijn vorige bericht was gericht aan Leo waarmee ik tot mijn spijt ooit mee in het huwelijk ben getreden. Leo heeft niet alleen een lul en een zak,maar hij is er ook een. De waardeloze lamzak! Hij maakt mij gek met zijn reacties op dit medium. De onbeschofte kwibus. Het is dat wij twee kinderen hebben, waarvan er een wel erg op Leo lijkt, maar toch is dat de reden dat wij niet scheiden, alhoewel ik steeds meer twijfel, want onze kinderen lijden geweldig door de flauwekul van die onbenul.

gravatar

Vrouwen worden vaker onderbroken dan mannen, omdat ze de vreselijk gewoonte hebben om lang door te blijven ratelen over onderwerpen waarvoor wij mannen maar twee zinnen nodig hebben. Dus onze minister-president hoeft zich daarvoor niet te schamen.