wavebreakmedia / Shutterstock.com

Tandarts vraagt of hij eerst je haar nog even moet wassen

Vandaag mocht de 23-jarige Aron eindelijk weer naar de tandarts. “Ga lekker zitten. Heb je je tanden vanmorgen nog gepoetst of moet ik eerst even je haar wassen?”  

Aron is zichtbaar overvallen door de vraag. “Uhhh nee, ik heb mijn haren al geflost”, stamelt hij. Op de vloer liggen overal getrokken tanden. Ging dit altijd zo? Aron is natuurlijk al een tijdje niet meer naar de tandarts geweest. “Je mag weer teruglopen hoor. Zo, wat mag het worden? De gaatjes een beetje bijvullen? Ga maar liggen hoor.” Zonder op een reactie te wachten laat de tandarts de stoel achterover zakken. Hij trekt zijn handschoenen aan en laat een wasbakje vollopen. “Wil je iets te drinken?” vraagt hij terwijl hij Arons mondhoeken vastzet met een mondklem.

“Ik ga eerst even een spoelinkje aanbrengen”, legt de tandarts uit terwijl hij een zuigertje in de mondholte van zijn patiënt drukt. “Zo, dat was al een tijdje geleden zie ik. Lang geworden he. Wat doe je voor werk?” Aron probeert zo goed en zo kwaad als het gaat wat verstaanbare woorden uit zijn keel te laten schieten terwijl de tandarts met een haakje tussen zijn kiezen poert. Na een soort gesprek hoort Aron plots gezoem achter zich. “Ik zal het allemaal nog even wat droogmaken met de föhn. Kijk eens in deze spiegel, is dit een beetje wat je voor ogen had?” 

Bij vertrek krijgt Aron een potje gel in zijn handen gedrukt. “Die zijn 15 euro. Goed poetsen he!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *