Annie Postma / Shutterstock.com

Klaver roept linkse partijen op om samen kleine oppositiepartij te vormen

“Lilianne, Lilian, Sylvana, Esther. Laten we samenwerken en één progressief blok vormen van zo’n twaalf zetels”, roept Klaver op. “Om écht oppositie te voeren moeten we onze krachten bundelen. Samen één oppositiepartij van een gemiddelde grootte. Daar ligt onze kracht.”

“Met elkaar en onder mijn bezielende leiding zouden we wel eens een zeer stabiele oppositiepartij kunnen worden die decennialang rond de twaalf, misschien dertien zetels schommelt”, zegt Klaver. “En goed, Kaag heeft nu met haar D66 24 zetels gescoord, maar tegen haar zeg ik: met die lusten komen ook heel grote lasten. Als we zouden fuseren tot een kleine oppositiepartij vallen die lasten op den duur helemaal weg.”

PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen reageert enthousiast op het voorstel van Klaver om een zichtbaar grotere oppositiepartij op links te vormen. “Eerst vond ik het gek dat Jesse zichzelf als leider van het linkse front neerzette, maar nu ik zo de zetels zie denk ik: ja, dat zijn er zeven! Samen staan we gezamenlijk, denk ik dan.” Daar sluit Marijnissen van de SP zich bij aan. “Vooruit.”

Een naam voor de te vormen fusie heeft Klaver nog niet. “Als aanvoerder moet je goed naar anderen luisteren, maar ik sta voor veel mogelijkheden open. Met mij als lijsttrekker kunnen we bijvoorbeeld onder de naam ‘Groenlinkser’ verder, of iets als ‘Lijst Klaver Links’.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Politieke Partij Radicalen! Inderdaad, nu met een ‘c’. Kunnen we laten zien dat er met ons wél te praten valt.

gravatar

Als ‘ons heel druk maken om kamp Moria’ reëel zou zijn word ik lid van links.

Het is toch een schande hoe Europa wegkijkt naar de vreselijke toestanden in kamp Moria.

#500kinderen
#Moria

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

gravatar

Inderdaad Connie. En dát gaan wij hier in Nederland oplossen! We halen ze gewoon hier naar toe. Allemaal! Voor de kinderen. En niet alleen uit het verschrikkelijke kamp Moria natuurlijk. Ook de kinderen uit kamp Ritsona, kamp Gerakini, kamp Elefsina, kamp Oinofyta, kamp Pikpa, kamp Kara Tepe, kamp Eleonas, kamp Kavala, Milia, Skaramagkas, Petra, Lagkadikion, Oreocastro, Zervou en al die andere. Met hun papa en mama’s. En hun oma’s en opa’s, nichtjes en neven. En we geven ze allemaal een gratis huis en een gratis opleiding en een gratis uitkering en gratis gezondheidszorg en gratis jeugdzorg en gratis AOW. Want alles is gratis in dit land. Welkom in mijn land! Mijn land? Ons land!

gravatar

Ik dacht aan GA:Groene Armoede. Als iedereen arm is is dat goed voor het milieu. Ook van oudsher rechtse stemmers kunnen we dan aantrekken, want immigranten komen dan niet meer.

Reageer