Tobias Arhelger / Shutterstock.com

2,65 miljoen coronadoden ontsnapt aan mogelijke bijwerking AstraZeneca-vaccin

'Gelukkig heeft mijn Sjaak onderzoek naar hoogst onwaarschijnlijk verband niet hoeven meemaken'

Nu Nederland net als sommige andere landen tijdelijk stopt met het AstraZeneca-vaccin, daalt het besef in: wereldwijd zijn 2,65 miljoen mensen aan de mogelijke bijwerkingen van het vaccin ontsnapt door te overlijden aan Covid-19. Al die doden lopen niet het risico op een hoogstwaarschijnlijk niet aan het vaccin te relateren trombose.

“Een enorme opluchting”, zegt de weduwe van een overleden Rotterdammer. “Sjaak zou het doodeng hebben gevonden als hij met AstraZeneca was ingeënt terwijl er nu onderzoek wordt gedaan om een onwaarschijnlijk causaal verband volledig uit te sluiten. Gelukkig heeft hij dat niet hoeven meemaken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *