NOS

Nieuwe versoepeling: vanaf maandag mag gezicht weer worden aangeraakt

‘Bijna vergeten’

Het kabinet heeft een nieuwe versoepeling aangekondigd. Na een verbod van een jaar mag vanaf maandag iedereen zijn gezicht weer aanraken. 

“We zijn het bijna vergeten om te zeggen, maar we zien af van die maatregel die we op 12 maart 2020 aangekondigden”, vertelt demissionair premier Mark Rutte in een persconferentie. “Na 12 maanden mag iedereen vanaf vrijdag gewoon weer zonder beperkingen aan het eigen aangezicht krabben.”

Veel Nederlanders reageren opgelucht en kijken ernaar uit om wat onwennig aan hun gezicht te zitten. “Ik heb al een half jaar jeuk op mijn neus. Dit biedt perspectief.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een belangrijke aspect van de maatregelen is belangrijk genoeg om vaak te herhalen, maar dat gebeurde gek genoeg nooit.

Dat belangrijke aspect is:
alleen hoesten en niezen in de binnenzijde van de elleboog en de arm gevouwen houden tot thuis de elleboog langdurig wordt gewassen met water van ten minste zestig graden.

Met name over het dichthouden van de elleboog wordt nooit gesproken, terwijl het zeer belangrijk is. immers met het openen van de elleboog worden de virussen weer vrijgelaten met alle gevolgen van dien.

Reageer
gravatar

Nee nee nee nee nee nee.
Jullie moeten veel testen. Heel veel testen. EN blijven testen. En dat is niet omdat wij OMT-ers allemaal zakken vol geld binnenslepen met al dat getest, maar vanwege de veiligheid. Uiteraard.