Dutchmen Photography / Shutterstok.com

Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews deel 2: Jesse Klaver

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart krijgen de lijstrekkers te maken met veel kritiekloze interviews. Dat kan een stuk beter, meent de redactie van De Speld. Daarom presenteren wij de reeks Schandalig Kritiekloze Lijsttrekkersinterviews. Vandaag deel 2: GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Meneer Klaver, wat vreselijk zonde dat we de meet-ups moeten missen in deze campagne. Gelukkig bent u op een scherm net zo inspirerend. Ervaart u dat ook zo?
Ik mis het contact wel. De energie die je krijgt van de idealen van mensen. Maar je maakt er online het beste van. Want deze verkiezingen gaan wel ergens over. Het aanpakken van de klimaatcrisis, het eerlijker verdelen van de rijkdom.

Om bij dat klimaat te beginnen: niemand anders dan u kan de opwarming toch stoppen?
Nou, dat kan ik niet in mijn eentje. Dat moeten we samen doen. Maar daar zijn wel andere keuzes voor nodig. Het is nu echt tijd voor grote verandering. Met Mark Rutte in het Torentje gaat dat niet lukken.

Nee, want die liegt en bedriegt over kernenergie. Zou een linkse samenwerking niet een goed idee zijn om Rutte uit het Torentje te krijgen?
Ik had graag een progressieve alliantie gezien, een stembusakkoord met PvdA en D66. Eén voor allen, allen voor één. Maar helaas zien de andere partijen dat niet zitten.

Dus een stem op Ploumen is een verloren stem en eigenlijk een stem op Rutte, dus eigenlijk een stem op Wilders. Ploumen is Trump.
Zo ver zou ik niet gaan, maar…

Dan wij ook niet, we nemen het terug.
Oké.

Wij belden laatst met uw zus.
Pardon?

O we dachten dat we daar punten mee zouden scoren bij u, laat maar. Goed idee, die miljonairsbelasting!
Nee, waarom belde u met mijn zus?

Jesse Klaver, veel dank dat u heeft meegewerkt aan deze serie!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

E: meet-ups
NL bijeenkomsten, opmetingen

Even niet ter zake:

Als technische specialist (engineer, red.) van het DLDT wil ik opmerking dat in het vraaggesprek (interview, red.) dat met kernenergie (nuclear energy, red.) meestal kernsplitsingsenergie wordt bedoeld. De toekomst voer kernfusie-energie is nog ongewis.

Reageer
gravatar

Gemiste kans De Speld! Waarom is er geen vraag gesteld over Klaaf zijn kookkunsten? Dat is het enige waarvan hij verstand denkt te hebben.

Corrie’s advies: stem op meneer Wilders van de PVV.

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer