Shutterstock: Jelena Zelen

Energieverkoper ook geschikt als biobrandstof

Slecht nieuws voor verkopers van energiecontracten: zij blijken ook uitstekend geschikt als biobrandstof. Die wetenschappelijke doorbraak kwam vandaag tot stand toen werkstudent Dennis (22) ongevraagd aanbelde bij het huis van Jelle (35).

“Ik was net lekker aan het werk toen die jongen aanbelde,” vertelt de hobbywetenschapper. “Hij informeerde me op amicale wijze dat ik te veel betaalde voor mijn energiecontract, maar dat hij me kon helpen.” Jelle vertelde hem geen interesse te hebben, maar zo makkelijk liet de energieverkoper zich niet afschepen.

“Hij bleef maar doorgaan over dat voordelige contract van hem, en opeens dacht ik: wat als ik deze energie kan omzetten in warmte?” Hij propte de energieverkoper in zijn open haard om te zien of hij wellicht geschikt was als biobrandstof. Dat bleek inderdaad het geval.

Jelle hoopt met zijn uitvinding bij te dragen aan een betere wereld: “Mensen kunnen nu voordelig een abonnement afsluiten waarbij ik iedere week een energieverkoper in hun kachel kom stoppen. Overstappen is altijd voordeliger!”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij zien liever dat er Canadese wouden worden omgehakt, versnipperd, de snippers met heel veel subsidie hier naartoe worden verscheept en dan met een bult CO2 uitstoot waar een paard de hik van krijgt in een biomassacentrale worden geflikkerd; bijgestookt met autobanden anders wordt de oven niet heet genoeg. Dan ben je pas milieubewust bezig.

Reageer
gravatar

Het verbranden van menselijke lijken is niet sl*cht voor het milieu en het klimaat. Voor elk opgestookt lijk wordt er ergens wel weer een zaadje gedeponeerd voor een klein mensje, dat opgroeit als een boom.

gravatar

Door de pandemie is er een groot lijkenoverschot bij crematoria in binnen- en buitenland. Wellicht kan een zieltogende onderneming hulp bieden met de inkoop en verkoop van lijken voor verbranding bij particulieren.

Reageer