lornet / Shutterstock.com

Het was gisteren de besmettelijkste 21 februari ooit

Het was gisteren de besmettelijkste 21 februari ooit gemeten in Nederland. Dat meldt het RIVM. 

“Sinds het begin van de metingen was het aantal besmettingen op 21 februari nog nooit zo hoog”, zegt RIVM-baas Jaap van Dissel. Volgens hem is het een teken: “De steun voor de coronamaatregelen smelt in hoog tempo. Dat is geen mening, dat is wetenschap.”

Het is momenteel abnormaal besmettelijk voor de tijd van het jaar, toch zijn zulke hoge besmettingscijfers in februari niet uitzonderlijk, benadrukt Van Dissel. “Vorig jaar hadden we tijdens carnaval ook een periode van hoge besmettingen en dat was eind februari. Er was toen zelfs sprake van een besmettingsgolf.” Het RIVM spreekt van een besmettingsgolf als de R-waarde in De Bilt gedurende 5 dagen boven de 1.5 ligt. 

Wel is het opvallend dat zulke uitzonderlijk besmettelijke dagen in februari de laatste jaren steeds vaker voorkomen. “In 1918 was er sprake van een – voor die tijd – zeer besmettelijke februari, maar de laatste twee jaar zijn echt uitzonderlijk”, zegt Van Dissel.   

Volgens de voorspellingen blijft de besmettelijkheid nog even aanhouden. Vandaag wordt volgens prognoses de besmettelijkste 22 februari ooit.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maarre wat de redactie weer eens vergeet is dat de echte kenner van besmettelijkheid prof. dr. ir. Bert Bokhoven (want wie doet het echte werk? Juist ja!) is. Dat de driedubbele ontkenning van besmettelijkheid opnieuw die dekselse Bert Bokhoven is. Wat de redactie de laatste tijden bezield om als deskundige niet prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd publiek spreker en trendlistener) maar een zeer dubieuze woordvoerder als Dissel (Nomen est omen!! wie heeft er ooit een Distel goede tekst zien schrijven?) op te voeren in de Speld is mij een raadsel. Redactie waar het ook over gaat hét goede antwoord geeft altijd Bokhoven, Bokhoven en nogmaals driewerf Bert Bokhoven! Straks zeggen wij (en velen met ons) ons abonnement nog op, u bent nu echt gewaarschuwd!!

Reageer
gravatar

Ich verstehe die Mentalität der Holländer nicht. Unmittelbar nach Ihrer Ausgangssperre fuhr ich mit meiner Familie über die Grenze in der Nähe von Venlo nach Scheveningen, um eine große eingezäunte Familiengrube zu graben. Aber bevor ich den Zaun fertiggestellt hatte, war meine Grube bereits vollständig mit Holländern gefüllt und die Limburger und Brander mussten noch kommen.

Haben wir Ihnen während des Krieges nicht genug Anstand beigebracht?

Reageer