NPO/ Op1

Vanavond in Op1: drie politici die al hun hele leven groot fan zijn van dooi

Vanavond schuiven in Op1 drie politici aan die al hun hele leven groot fan zijn van dooi. Het gaat om Tamara van Ark van de VVD, Vera Bergkamp van D66 en Henk Nijboer van de PvdA.

Voor Tamara van Ark is dooi al sinds haar elfde haar grote passie. “Ik ben er echt mee opgegroeid. Dit druilerige weer en die bruine drab brengen veel mooie herinneringen aan mijn jeugd naar boven. Superleuk om die met de rest van Nederland te delen.”

Voor Vera Bergkamp was vandaag een dag zoals ze die zelden meemaakt. “Heerlijk om dat mooie ijs te zien oplossen tot er alleen nog maar zo’n grauwe, vloeibare substantie overblijft. Het is echt een cadeautje van de natuur. Ik ben er extra vroeg voor opgestaan.”

“Ik kom zelf uit Groningen”, zegt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. “Daar dooit het eigenlijk altijd. Het zat er al een tijdje aan te komen dat het vandaag weer boven nul zou worden, maar dat het dan ook echt gebeurt, is schitterend.”

Eindredacteur van Op1 Rachel Franse is erg blij dat de drie Kamerleden over hun passie komen vertellen. “Mensen hebben in deze tijd behoefte aan een beetje afleiding en perspectief. Dooi is precies wat ze nodig hebben.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uiteraard hebben wij ook aan de jongeren gedacht: wij hebben een influencer ingekocht om een mooi verhaal te vertellen over de dooi.
Gelijktijdig met nog wat product-placement natuurlijk.

Reageer
gravatar

“Product-placement” is in feite het belangrijkste werk van een Engelstalige etaleur.

Dat rare woord is door een fractie-medewerker van de VVD, die de cursus van de succesondernemers Ronnie en Mitch heeft gevolgd.
Waarschijnlijk wil hij een reclameboodschap voor de VVD, die hij heeft bedacht, indrukwekkend maken voor internetpubers.