Dodge Poetry / YT

NK verhaspelen op de lange neus geschoven

Het NK verhaspelen is op de lange neus geschoven. Dat meldt de organisatie. Volgens toernooidirecteur Frits Aapuitdeboek heeft het coronavirus roet in de ogen gestrooid.

Het NK verhaspelen zou komend weekend afgetapt worden in de Gelderdom, maar door de verlengde lockdown valt alles in zeven sloten tegelijk. “We kunnen maximaal één deelnemer op een dag ontvangen. Dat zet natuurlijk geen zoden aan de straat”, zegt Aapuitdebroek. Volgens hem heeft de organisatie even met het plan gespeend om de wedstrijd via Zoom te organiseren, maar die kiezel werd snel ingetrokken. “Je kan dan nooit voorkomen dat ze de kluit in het riet gaan sturen. Dat slaat als een lul op een varken.”

Een extra complicatie is momenteel het winterweer, zegt Aapuitdebroek. “Daar wringt momenteel iets aan de laars. De weg is momenteel zo glad als een paling. Als we besluiten het toch te organiseren komen we van een heel warm bad thuis.”

Bij het NK verhaspelen van vorig jaar mocht de 29-jarige Anco de Fries met de vlag strijken. Hij haspelde 27,4 meter ver. “Ik ben nog steeds zo trots als een ezel met zeven stenen op die overwinning”, glundert hij. “In het begin lag ik ver achter. Maar uiteindelijk herrees ik als een zwaluw uit de zomer. Jammer dat ik dit jaar niet hetzelfde hoogste lied zing.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *