shutterstock.com/Southworks

Valerie vindt Valentijn een commercieel rotfeest, maar maakt het uit als haar lover niks regelt

“Al zijn het maar dertig rozen, drie lingeriesetjes en een nachtje in een sterrenkijk-kubus”

Op 14 februari is het weer dé dag van de liefde. Maar voor Valerie (26) hoeft het allemaal niet: “Al die etalages die vol liggen met schattige Cupido-engeltjes, rozenblaadjes en van die lekkere hartjesbonbons met hazelnootcaramelvulling, wat een onzin. Ik weiger geld uit te geven aan die commerciële onzin. Zolang mijn vriendin het maar wel doet.”

Valerie vervolgt: “Een klein gebaar is genoeg. Een lingeriesetje van Victoria Secret bijvoorbeeld, of dertig magentakleurige rozen. Of samen een nachtje in een sterrenkijk-kubus op de hei terwijl we onze favoriete gedichten aan elkaar voorlezen, en dat ze dan als verrassing een fles Barolo heeft gekocht uit het jaar dat we elkaar leerden kennen. Zoiets. Ik zeg altijd maar zo: uiteindelijk gaat het erom dat je even stilstaat bij het niet-in-waarde-uit-te-drukken-feit dat we samen zijn. En dat mijn vriendin een maandsalaris uitgeeft om mij niet teleur te stellen natuurlijk. Maar dat is haar keus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weg me die Amerikaanse feestdagen. Wij willen de oude traditionele feestdagen terug, zoals Koninginnendag (o.a. voor Máxima), Prinsessendag, Driekoningen, Vastenavonden en Aswoensdag (alleen voor de katholieken), Aller-heiligen en -zielen, Wodansdag of Sterfdag van Bonifatius (voor christenen) , Bevrijdingsdag, Dag van de Arbeid en (nieuw) Dag van de Rijkdom.

Reageer