shutterstock.com/fizkes

Cindy is vóór mannenanticonceptie als zij dan ook doodsbang zijn om tienermoeder te worden

Steeds meer mannen zijn bereid anticonceptie te slikken. Cindy vindt dat goed nieuws, zolang de mannen dan ook bang zijn om tienermoeder te worden als ze de pil vergeten zijn. “Daar is nu helaas nog te weinig aandacht voor.”

“Het is fijn dat mannen vrouwen willen ondersteunen door ook de pil te slikken,” zegt Cindy. “Maar mannen moeten dan wel in paniek kunnen raken als ze die pil een keer vergeten zijn. Ze moeten die immense angst voelen dat hun toekomst in duigen valt omdat ze nog helemaal niet klaar zijn voor kinderen, dat moet niet alleen de taak zijn van de vrouw.” 

En bij die stress hoort volgens Cindy ook snel handelen. “Deze mannen moeten dan vol schaamte naar de drogist kunnen rennen om een zwangerschapstest te halen of de morning-after-pil. En bij ieder kwaaltje moeten ze meteen in paniek raken dat er sprake is van zwangerschap. Zo werkt dat nou eenmaal bij anticonceptie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *