shutterstock.com/Kamil Macniak

Klimaatactivist bereidt zich voor op Warmetruiendag en koopt Zalando leeg

Vandaag is het Warmetruiendag, dé dag waarop je je verwarming op vijftien graden zet om te laten zien dat jij begaan bent met het milieu. Ook Anne (24) doet mee. Om toch geen kou te hoeven lijden heeft ze zeven nieuwe synthetische truien, twee met wol gevoerde leren jassen en drie nieuwe sjaals besteld om over elkaar heen aan te trekken. “Alles voor een duurzamere wereld”, aldus Anne.

De activiste vervolgt: “Het is bizar dat wij gewend zijn om elke dag de verwarming zomaar aan te zetten. Dat is super slecht voor het klimaat, en bovendien ook helemaal niet nodig.” Ze wijst naar haar winkelmandje op Zalando. “Kijk, zeehondenbont! Echt lekker warm.”

Anne roept iedereen op om mee te doen met de actie. “Door mee te doen aan warmetruiendag, bespaar je per graad 6% energie, CO2 en ook nog eens super veel geld. Weet je hoeveel truien je daarvan kunt kopen? Echt één ofzo!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Echte milieu-activisten kopen als voorbereiding bij Alibaba oordoppen en polaroidbrillen alvorens zij een 200 meter hoge windturbine in hun voortuintje laten zetten. En zonnecellen natuurlijk voor op het dak. Alibaba levert ook de nodige zaklantaarns op zonne-energie als noodvoorziening bij windstilte in de nacht.

Reageer