shutterstock.com/Amy K. Mitchell

Oeigoerse vrouwen willen ook #metoo delen maar hebben geen internet in strafkamp

Oeigoerse vrouwen willen ook graag hun #metoo-verhalen delen maar dat lukt hen maar niet. De vrouwen hebben geen internet in hun Chinese strafkamp. ‘’We hopen echt dat de VN eindelijk optreedt tegen de slechte internetomstandigheden hier. Dit kan toch niet? Ik heb al jarenlang geen wifi. Hoe moet ik dan op Twitter mijn 53 #Metoo’s delen?”

De vrouw die deze boodschap verkondigde op de BBC, heeft internet gebruikt van de surveillancecamera’s die overal in het kamp hangen. ‘’Ik dacht, als die 24 uur per dag beelden van ons leven hier kunnen doorsturen naar Peking, dan moet er wel internet zijn.’’

”Als de blauwhelmen voor wifi zorgen, kunnen we eindelijk via Twitter aan de internationale gemeenschap vragen om misschien een keertje, als het de handelsbelangen niet teveel schaadt, iets over ons te zeggen tegen China.”

Dit stuk is geschreven vanuit de intentie om op te komen voor de rechten van ongehoorde vrouwen. Wat er met hen gebeurt, is schrijnend en wij willen daar aandacht besteden. Dat doen we met satire. Satire is niet altijd grappig, het is soms pijnlijk en geeft kritiek op de maatschappij. Spot drijven is niet de intentie, de verdrietige situatie van deze vrouwen bespreekbaar maken wel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een onsmakelijke boodschap, jullie zouden je moeten schamen. Normaliter altijd leuk om te lezen, maar dit gaat de grens over.

Reageer
gravatar

Kan me niet herinneren dat ik De Speld of De Pin ooit echt te ver vond gaan, maar deze slaagt er toch echt in de plank mis te slaan. Normaal zijn jullie juist heel scherp met vaak goede boodschappen verpakt in hele slimme satire, maar dit is gewoon erg jammer.

Reageer