Halfpoint / Shutterstock.com

Inhaalslag Nederland: hoe zorgen we dat andere EU-landen trager vaccineren?

Nederland wil de komende maand in de Europese middenmoot belanden met het aantal uitgevoerde vaccinaties. Om dat te bewerkstelligen moeten we de vaccinatiestrategie radicaal omgooien: hoe zorgen we ervoor dat andere landen trager gaan vaccineren? We werken een aantal scenario’s uit. 

De export vanuit vaccinfabrieken saboteren

De farmaceuten hebben al aangetoond zeer vatbaar te zijn voor aanlokkelijke deals. Nederland moet daarom voor een gigantisch bedrag een monsterorder plaatsen voor Indonesië. Zo blijven er geen vaccins over voor Europa. Meteen een leuke meevaller voor onze voormalige kolonie. 

Nieuwe optelsom gezette vaccins voor buitenland

Ook zouden we een nieuwe methode kunnen ontwikkelen om het aantal gezette vaccins in het buitenland op te tellen. Eentje waarbij het totaal aantal gevaccineerde mensen lager uitvalt. Tellen ze in Italië en Denemarken bijvoorbeeld ook alle mensen met snorren mee? Dat is niet wetenschappelijk verantwoord. Ook staat een ingeënte Oostenrijker maar voor 0,6 ingeënte Nederlander. 

Hugo de Jonge uitwisselen met buitenlandse collega’s

Is er al een Erasmus uitwisselingsprogramma voor ministers van Volksgezondheid? Nee? Dan moet die er snel komen. 

We zetten de Bible Belt uit

We zetten mensen uit de Bible Belt uit en geven ze een Spaans, Italiaans of Frans paspoort. Zij mogen vervolgens lekker verder gaan met waar ze mee bezig waren. De Bible Belters kunnen zo onder andere het Franse platteland herpopuleren en daar in één zucht de vaccinatiegraad flink omlaag trekken. Daar gaat je ‘4 procent van de inwoners ingeënt’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jij wel, maar ik weet de waarheid allang van mijn vriendinnen via Whatsapp.

Hou in godsnaam onderhand eens op met berichten zonder mijn toestemming naar De Speld te sturen onder ons beider namen. Als je zo doorgaat wil ik van jou scheiden, oelewapper.

gravatar

Hier gaat van alles mis.

– “Gezette vaccins”? Zo dik zijn vaccins niet om ze gezet te noemen.
– Wat hebben we hier met de Amerikaanse “Bible Belt” te maken. Wij hebben hier al genoeg te stellen met calvinisten uit onze eigen bijbelgordel, die zich niet willen laten inenten.
– “Aanlokkelijke deals”? Waarschijnlijk wordt bedoeld: Peperduur losgeld om veel vaccins los te krijgen.
– “Alle mensen met snorren”? Zoveel vrouwen met snorren zijn er ook weer niet.
– “Inhaalslag Nederland”? Verwacht de regering nog steeds een inhaalslag van het Spaanse leger na hun dramatisch verlies op het einde van de tachtigjarige godsdienst oorlog in 1648?

Reageer
gravatar

Niet meer lieve tante,
Ik had een tijdje schaamtevol zwijgen van u verwacht nadat bekend is geworden dat u het zilveren bestek en zilveren kandelaars van uw oma, mijn overgrootmoeder, heeft verkwanseld.
Neef Jan