shutterstock.com/Michaela Klenkova

Raamloos appartement (21m2) weigert verkoop: ‘Ik vind mezelf die 4,5 ton gewoon niet waard’

Vorig jaar was er een liquidatie voor de deur en er zitten ratten in de muren. Toch zag Anne-Flor de Jonghe er een thuis in. ‘Ik wil gewoon in Amsterdam wonen.’ Het appartement aan de Dalailamalaan gooide echter zelf roet in het eten.

De Jonghe heeft de enige ideale positie als starter op de huidige huizenmarkt. ‘Mijn ouders zijn rijk.’ Ze liet haar oog vallen op het raamloze hok en zat de daglichtlampen al te bestellen, toen het nieuws kwam dat het huis de verkoop had geweigerd.

‘Je moet de mensen stoppen, want de mensen stoppen zichzelf niet.’ zucht het donkere hol. Het appartement heeft met verbazing gekeken naar buurmannen die zonder scrupules een half miljoen aannamen ‘Met hun vochtige plafonds.’ Zelf wacht het liever met wisselen van eigenaar tot de huizenmarkt ingestort is en iemand een schappelijke tweeënhalve ton voor de amper 21 vierkante meter neer wil leggen. ‘Kijk, het blijft wel Amsterdam.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *