YouTube.com/Op1

Carrière Lilianne Ploumen: van voorzitter, directeur en minister naar vrouw

Lilianne Ploumen is het levende bewijs van de maakbare samenleving. Ze ging door hard werken van directeur van Cordaid, voorzitter van de PvdA en Minister van Ontwikkelingssamenwerking naar haar nieuwe felbegeerde functie van ’vrouw’.

Ploumen is heel blij met de nieuwe functie: ”Ik weet nog dat ik minister van Ontwikkelingssamenwerking was en het abortusplan van de machtigste man ter wereld, Trump, dwarsboomde. Dat was fantastisch, echt. Maar daarna dacht ik wel, jeetje miena, hoe mooi zou het zijn als ik nog meer zou kunnen doen voor de samenleving. Als ik al mijn talenten zou kunnen inzetten? En toen kwam deze functie van vrouw langs en dacht ik: dit is het, dit is waar ik voor ben geboren. In de media bleven ze er ook maar op wijzen hoe enorme vrouw ik eigenlijk al ben. Het is fantastisch, een gewoon katholiek meisje uit Limburg die nu de functie van vrouw heeft. Een geweldige stap in mijn carrière. Ik ben enorm dankbaar en ik denk dat ik deze rol met verve ga vervullen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De maakbare samenleving kan niet bestaan zonder het gegeven los te laten dat een mens geboren wordt met een eigen identiteit. En die kun je enkel weg krijgen door die te vervangen met imago, via het ziekmakende onderwijs dat je hele leven doorgaat.
Zo blijven ze altijd op dezelfde lier doorspelen.

Reageer