sgm09 / Abramova Kseniya / Alena Ohneva / Shutterstock.com / Studio Speld

Zeepaardje droomt ervan landpaardje te worden

‘Zou zelfs genoegen nemen met poten in plaats van benen’

Wat wezenloos beweegt kortsnuitzeepaardje Arnold zich ’s ochtends voort door het water van de Noordzee. Hij kijkt om zich heen. Water. Alleen maar water. “Weer een dag in die ellendige, eindeloze rotzee…”, verzucht hij.

Arnold is zijn leven als zeepaardje helemaal zat; hij droomt ervan landpaardje te worden. Alles heeft hij er voor over. “Ik zou zelfs genoegen nemen met poten in plaats van benen. Dan kon ik met mijn prachtige zwarte manen in de wind draven bij een ondergaande zon. Hinnikend zou ik mijn blinkend witte tanden laten zien aan iedereen die maar wil.

”Echt kieskeurig is Arnold niet. Als-ie maar weg kan uit het water. “Ik zou zelfs dansjes willen doen op muziek met iemand op mijn rug. Of over balken willen springen zonder dat iemand daar eigenlijk wat aan heeft. Het maakt me echt niet uit. Als ik maar landpaardje kan worden. Die droom zal ik nooit opgeven. Ooit komt het ervan. Echt!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *