Frans Blok / Shutterstock.com

Schrikbarende conclusie na massatest: bijna 63.000 mensen wonen in Lansingerland

De grootschalige testactie in Lansingerland heeft schokkende conclusies opgeleverd. Volgens de eerste resultaten heeft de gemeente bijna 63.000 inwoners, onder wie ook veel kinderen. Burgemeester Pieter van de Stadt spreekt van een ‘schrikbarend aantal’.

“Laat ik positief beginnen: we hopen natuurlijk dat deze cijfers snel afnemen. Nu we weten waar we aan toe zijn, kunnen we gericht beleid maken”, zegt de burgemeester. 

“Maar we moeten ook eerlijk zijn. Het ziet er gewoon niet goed uit. Deze mensen wonen in Berkel en Rodenrijs. In Bleiswijk. In Bergschenhoek. We zijn natuurlijk niet voor niets gaan testen, maar zo’n ernstige situatie verwacht je niet in een gemeente als Lansingerland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *