shutterstock.com/GaudiLab

Vanja snapt geen reet van toeslagenaffaire, maar zet voor de zekerheid zorgtoeslag stop

De tweeëntwintigjarige Vanja volgt het nieuws maar half, maar het woord ‘toeslagenaffaire’ heeft ook haar bereikt. Ze nam een verregaand besluit. ‘Ik heb mijn zorgtoeslag stop gezet.’

‘Er was iets met Asscher en mensen die iets terug moesten betalen omdat ze uit een arme wijk komen ofzo, het voelde in ieder geval niet goed.’ verklaart de jonge bewoonster van de achterstandswijk Overvecht in Utrecht terwijl ze een droge boterham eet.

‘Het is een hele week boodschappen, maar liever zeven dagen water en crackers met Gwoon smeerkaas dan dat ik straks allemaal geld moet terugbetalen, ik heb al 24.000 euro studieschuld op me wachten.’ Toch ziet de Utrechtse het ook zonnig in. ‘Ik blijf er lekker slank van.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *