Andrius Kaziliunas / Shutterstock.com

‘Britse variant verlaat EU pas na meerdere jaren en heel veel gedoe’

Mutatie gaat zich waarschijnlijk onnavolgbaar gedragen

Het kan nog jaren duren voor de Britse variant van het coronavirus de Europese Unie verlaten heeft. Daarvoor waarschuwen experts, die verwachten dat de mutatie pas na heel veel gedoe uit de unie vertrekt.

“Dit wordt een ongelofelijk ingewikkeld verhaal”, zegt virologiediplomaat Patrick de Waal. “Wij houden er rekening mee dat de variant zich volkomen onnavolgbaar gaat gedragen. Met name vissers zullen er last van krijgen. Maar goed, dan moeten ze zich op Urk ook maar wat beter aan de maatregelen houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat heeft geen zin. De Engelse variant is allang naar de EU gesmokkeld door vaccinfabrikanten (“Big Farma” voor de kenners) die daar baat bij hebben.