NOS

Waarom is kabinet nog niet begonnen aan dag twee van vaccineren?

In heel Europa is de tweede dag waarop gevaccineerd kan worden allang achter de rug, maar hier in Nederland zitten we nog altijd op de eerste dag. Waarom zijn we nog steeds niet begonnen aan dag twee van vaccineren?

“We hebben vanochtend de eerste mensen gevaccineerd en nu is het middag en zijn we nog steeds bezig met de eerste dag”, zegt ook Jesse Klaver geïrriteerd in de Tweede Kamer. “We hebben alle middelen, waarom kunnen we vandaag niet al beginnen aan donderdag 7 januari? Ik begrijp er helemaal niets van.”

Inmiddels hebben ruim 60.000 mensen een ‘afspraak’ gemaakt. We zijn erg benieuwd. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is niet de eerste prik die het probleem is.

Als de eerste al niet op tijd geregeld kan worden hoe zit het dan met de tweede te laat of nooit?

(Heb ik het nog niet eens over ondoordacht zoeken van doelgroepen die tot de laatste man geteld zou moeten zijn!)

Waarbij opgemerkt dat Pfizer (-70°C : sluit markwerking uit..) niet/nooit uitgewisseld kan worden met Moderna (-20 °C ) zie bijsluiter.

https://www.pfizer.nl/kindervaccins/vaccinaties-van-wieg-tot-aan-het-graf

Volgende keer gewoon weer VVD, allemaal schuld van De Jong, CDA.

Regerende sociaal geschiedkundigen hebben hun gelijke gevonden in deze parasiet Covid-19, altijd op zoek naar de ruggengraat van een andere partij met principes…

Reageer
gravatar

Je merkte op straat dat er spanningen waren. Men was onzeker, en men begon zelfs even te denken. Van de ene op de andere dag toen er een vaccin gevonden werd liet iedereen duidelijk merken met dezelfde zekerheid zelfgenoegzaam door te gaan.

Reageer
gravatar

Even een wederkerig antwoord aan Corrie van Hiernaast:
“Dat gewauwel van jou is alleen interessant voor Geert Wilders en de Telegraf. Dan heb jij wat te doen.”

gravatar

De vraag van Matthijs is: “Waarom is kabinet nog niet begonnen aan dag twee van vaccineren?” Dat slaat dus werkelijk nergens op.

De juiste vraag is: “Waarom heeft het kabinet niet besloten om vandaag alle 60.000 afspraken meteen af te werken.”

Reageer
gravatar

Inderdaad Jan, met sl*chts één eerste prik schiet het niet op. Wanneer is de tweede prik voor Sanna Elkadiri gepland, vraag ik jou af?

De derde prik voor de volgende aanmelder kan waarschijnlijk pas eind januari worden verwacht als het zo doorgaat. Op deze manier is de prikkerij (met zo’n 34 miljoen prikken) pas ver na 2040 klaar.

P.s. Op 6 januari 2040 hebben bij donker weer en weinig wind, zoals vandaag, geen elektriciteit om de laatste (?) prik goed te belichten voor de NOS.