Shutterstock / Mike Mareen

Pfizer roept wereldwijd vaccins terug: ‘RIVM vindt ze onhandig’

‘Wij willen dat ons vaccin aan de hoogste standaarden van comfort voldoet’

Een flinke domper voor alle landen die al voortvarend van start zijn gegaan met het vaccineren van hun inwoners tegen het coronavirus. Pfizer en BioNTech roepen hun vaccin wereldwijd terug na kritiek van het RIVM dat het niet in de voorbereide strategie past.

Pfizer-topman Albert Bourla is geschrokken van de berichtgeving uit Nederland: “Het is wel erg onhandig als ons vaccin niet aansluit op de infrastructuur waar het RIVM al ervaring mee heeft. Dat is niet waar wij als bedrijf voor staan. Wij willen dat ons vaccin aan de hoogste standaarden van comfort voldoet. Met minder nemen wij geen genoegen.”

De Amerikaanse farmaceut verwacht over een halfjaar een vaccin te hebben ontwikkeld dat geschikt is voor de draaiboeken van het RIVM.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een vaccin tegen een virus is onmogelijk,want de virussen muteren namelijk voortdurend,waardoor een vaccin overbodig is.Meer dan tweehonderd virussen worden in verband gebracht met verkoudheid-de infectie en het is niet haalbaar om die allemaal in een vaccin te stoppen.

Reageer
gravatar

Inderdaad meneer De Jonge, die lichtblauwe dop is een miskoop van de inkoopafdeling. We hebben bij de leverancier 36 miljoen oranje doppen voor de Nederlandse markt besteld. De doppenfabrikant kan ze pas half augustus keveren, dus zult u een beetje geduld moeten hebben.

gravatar

Niet te snel van stapel Hugo. Eerst wachten tot het er is, en dan de bijsluiter uit het doosje halen.
Dan kunt u zorgvuldig handelen op basis van de allerlaatste informatie.