MARCIO DELGADO / Shutterstock

Engeland had mutatie eerder: loopt Nederland weer achter de feiten aan?

Het lijkt erop dat Nederland opnieuw achter de feiten aanloopt in de coronacrisis. In ons land is de nieuwe mutatie van het coronavirus vastgesteld, maar in Engeland was die variant al weken eerder in omloop. Het kabinet heeft iets uit te leggen.

Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is de vertraging ‘verklaarbaar’ en kiest Nederland voor ‘zorgvuldigheid’, maar daar neemt de oppositie vooralsnog geen genoegen mee. “Dat zei hij bij de beschermingsmiddelen, de tests en de vaccinaties ook. Ik krijg toch een gevoel van: alwéér”, zegt SP-leider Lilian Marijnissen.

PVV-leider Geert Wilders zegt zelfs zijn vertrouwen op in het kabinet: “Niet alleen in Engeland, maar nota bene in Zuid-Afrika hadden ze ook al eerder een nieuwe variant. Dit kabinet is langzamer dan Zuid-Afrika. Het is een gotspe.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zonder Frankrijk hadden die Britten het nooit gered in de WW1 of WW2. In afwachting van erkenning gooien we tunnel en haven naar GB maar dicht. Dat kan ik die straks de schuld geven van de Franse malaise.

Reageer
gravatar

Inmiddels komt de typische manipulatie van de oude Franse machtspolitiek die destijds de Duitsers het bloed onder de nagels haalde weer naar boven.