Shutterstock: Rido

Eerste mensen krijgen op 4 januari alvast prik in arm, vaccin inspuiten op 18 januari

Goed nieuws: Nederland begint toch op 4 januari al met vaccineren, precies zoals minister Hugo De Jonge had voorspeld. Als het Pfizer-vaccin wordt goedgekeurd, zullen de eerste mensen op die datum alvast in hun arm worden geprikt. Rond 18 januari zal vervolgens het vaccin worden ingespoten. 

“We zijn heel blij met deze datum”, zegt De Jonge. “We hebben er alles aan gedaan om het vaccineren te vervroegen, en dat is gelukt.”

Mientje (89) mag als eerste. Ze kijkt erg uit naar de vierde. “Hier heb ik heel lang op gewacht. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn om twee weken met een volle vaccinatiespuit in m’n arm rond te lopen, maar ik heb het er voor over. Fijn dat ze de datum konden vervroegen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met alle emancipatie zetten ze hun roeping toch vooral voort als verpleegster. Biologisch bepaald. Hun enige scherpte ligt in de injectienaald.
De seksuele revolutie.

gravatar

Gelukkig voor de oma van Corrie zit de prik in cola en niet in de dagelijkse literfles bessenjenever voor besjes. Dat kan toch niet naoorlogse oudjes worden aangedaan.