Shutterstock / Studio Speld

Eigenaar Wim Temmink van Temmink Gieters & Knakworsten heeft geen idee waar hij aan toe is

Veel winkeliers zijn in verwarring door de lockdown die vandaag is ingegaan. Wanneer ben je een essentiële winkel en wanneer niet? En wat als je zowel levensmiddelen als andere producten verkoopt? Wij spraken eigenaar Wim Temmink van Temmink Gieters & Knakworsten in Ermelo.

“Ik heb geen idee waar ik aan toe ben”, zegt Wim als hij ons rondleidt. “Eigenlijk is het concept van mijn zaak niet zo heel ingewikkeld: ik verkoop gieters en ik verkoop knakworsten. Maar ben ik dan essentieel? Zeg het maar.”

In de hoop boetes te voorkomen, heeft Wim de gieters voorlopig afgedekt. “Mensen kunnen nu alleen even bij ons terecht voor knakworsten. Het lijkt me dat het zo mag, maar zeker weten doe ik het niet.”

Als het aan Wim ligt, gaat hij binnenkort ook de gieters weer verkopen. “Ja, alleen afhalen. Gieter to go. Als je bij de bouwmarkt een zaag mag bestellen, waarom dan bij mij geen gieter? Het komt op mij over alsof ze maar wat willekeurige dingen bij elkaar vegen in Den Haag en zeggen: dit is beleid. Als ondernemer vind ik dat onbegrijpelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *