Richard Juilliart / Shutterstock.com

Ethiopiërs vluchten naar Soedan, aangezien het daar nu al ruim drie maanden vrede is

Meer dan vijftigduizend Ethiopiërs zijn de afgelopen weken de grens overgestoken naar Soedan, nadat er een bloederig conflict begon in de regio Tigray. In Soedan is nu namelijk al ruim drie maanden geleden vrede gesloten met binnenlandse rebellengroepen. 

“Mooi om te zien dat een land dat zo bekend staat als het strijdtoneel van burgeroorlogen en gewelddadige conflicten, nu zo’n veilige toevlucht is geworden”, zegt Afrika-correspondent Hugo de Vis. Hij legt uit dat Soedan al lang niet meer het Soedan van oorlog en binnenlandse spanningen. “Dat beeld van al die protestacties en gewelddadige ingrepen vanuit Al-Bashir stamt nog uit 2019. Het is nu al bijna langer dan een jaar geleden sinds Soedan een burgerregering heeft. Dit land is een baken van rust geworden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vraag mij af of er op het continent Afrika na de dekolonisatie ooit een regiem is geweest dat niet door en door corrupt is.

Misschien moeten we, als witte mensen, het continent maar weer koloniseren om beschaving bij te brengen.

Zwarte mensen kunnen dat niet.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

Ik wil erop wijzen, dat het gebruik van het woord neger thans door negers is verboden, Luidewijk.
In ons land willen de donkergekleurde medemensen voortaan ‘door-sinterklaas-slaaf-gemaakten’ worden genoemd. Daarvoor hadden in de afgelopen weken alle lezertjes hun oprechte excuses moeten aanbieden.