Partij van de Arbeid / Youtube.com

Aan de spannende #toeslagenaffairesoap is voorlopig nog geen einde

Het is ‘the gift that keeps on giving’: de #toeslagenaffairesoap aan het Binnenhof. Lodewijk Asscher vertelde deze week nog dat hij ‘meer had moeten doen voor de betrokkenen’, nu zit minister van financiën Wopke Hoekstra alweer te vertellen over hoe het zo mis had kunnen lopen. Waar zal dit in vredesnaam eindigen?

De ene na de andere ontboezeming volgt. Een fragment van Wopke Hoekstra aan de verhoortafel gaat viral op Twitter. “Ik vind dat ook echt verdedigbaar. Het is bijna juni, dan hebben we het in een keer goed geregeld. Maar niets is minder waar, dat is dan de tragiek”, aldus een onthutste Hoekstra.

De plottwists, de verwijten, het verraad. Menig soapscenarioschrijver zou hier zijn vingers bij aflikken. “Ik ben hier absoluut medeverantwoordelijk voor”, zegt minister Wiebes van Economische Zaken voor de verhoorcommissie. “Deze ramp heeft kunnen gebeuren omdat allerlei dingen op elkaar gestapeld werden.” Wie de verhoren achter elkaar kijkt, zal de woorden herkennen van oud-directeur van de Belastingdienst Blokpoel, die zei ‘buikpijn’ te hebben gehad van de situatie. Ook hij voelt zich medeverantwoordelijk.

Eenieder die zich verder nog op werk wil storten vandaag zal het moeilijk krijgen, want het NOS-liveblog werkt ook al niet mee. ‘Half juni 2019 was voor Hoekstra echt duidelijk “dat dit ten volle moet worden opgelost”. Maar de echte omvang van de problemen en hoe hard de ouders zijn aangepakt drong pas later tot hem door, geeft hij toe’, luidt een van de updates.

En ook al zijn vandaag de laatste openbare verhoren, je kan er donder op zeggen dat dit geheel nog een staartje krijgt. Wordt vervolgd!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn laatste salaris was $ 3200 voor 18 uur per week online werken. De vriend van mijn zus is nu al maanden gemiddeld 11k en ze werkt ongeveer 26 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal had uitgeprobeerd. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik doe..

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Ga thuis aan de slag bij onze organisatie. Het is de meest geldelijke compensatie die ik ooit heb gedaan. Vrijdag kreeg ik een onberispelijke Audi 5 nadat ik de afgelopen maand $ 36259 had verdiend. Ik begon echt vijf maanden / eerder en verdiende in elk geval $ 96 per uur in alle opzichten en doeleinden. bezoek deze site direct hier.

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

Ik kan er nog steeds met mijn verstand niet bij dat de Belastingdienst gewoon deed wat mijn ambtenaren zeiden dat ze moesten doen. En ik vimd het heel flauw om dat net te doen alsof ik daar als minister politiek voor verantwoordelijk zou zijn.

Reageer
gravatar

‘the gift that keeps on giving’’

Waarom toch weer een Engels gezegde, terwijl onze taal veel rijker is. Enkele voorbeelden:

Liedje zonder end
Gebed zonder einde
Puist die blijft etteren.
Gif dat blijft vergiftigen.
Virus die van geen ophouden weet.
Zwarte Piet die blijft strooien.
Enz.

Reageer