Syda Productions / Shutterstock

Kabinet: ‘Besmettingen omlaag om elkaar met kerst met gerust hart te kunnen besmetten’

Thuiswerken, alle horeca dicht, een reisverbod, een mondkapjesplicht in publieke ruimtes en forse boetes voor samenkomsten met te veel personen. Het kabinet zet alles op alles om de zorgcapaciteit in Nederlandse ziekenhuizen op orde te krijgen, zodat we elkaar met kerstmis met een gerust hart kunnen besmetten. Dat zei premier Rutte vandaag tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer.

“In de diepste kern zijn wij een volk dat het hele jaar uitkijkt naar die 24 en vooral ook die 25 december, aan het eind van het jaar”, zegt Rutte, aangemoedigd door klopjes op tafel van de fracties van CDA, ChristenUnie en SGP. “We hebben dit jaar het zuur gehad van een wereldwijde pandemie, vele doden, ademproblemen, een in elkaar stortende economie, de opheffing van de culturele sector, eenzaamheid en een epidemie van depressie. En daarom is het juist zo belangrijk dat we het samenzijn met familie, maar vooral ook die oh zo belangrijke schoonfamilie niet ook nog afpakken.”

Daarvoor moet de zorgcapaciteit wel op orde zijn, weet ook vice-premier Hugo de Jonge: “We doen nu al veel, maar het is nog te weinig. Het gaat niet slecht, maar ook niet goed. Om bij elkaar te kunnen zijn met kerstmis, moeten we nu afstand houden. Ik praat niet in synoniemen, maar in schijnbare tegenstellingen. Niet nooit, maar juist altijd. Elkaar nu niet besmetten, om elkaar later juist wel te besmetten. Yin-yang, vice-versa, alleen samen, maar ook zwart én wit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn laatste salaris was $ 3200 voor 18 uur per week online werken. De vriend van mIjn zus Is nu al maanden gemiddeld 11k en ze werkt 0ngeveer 26 uur per week. Ik kan niet geloven hoe gemakkelijk het was toen ik het eenmaal had uitgeprobeerd. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik doe..

http://www.maxjob3.com

Reageer
gravatar

He wat naar. Ik keek er zo naar uit om tot in de eeuwigheid thuis te moeten werken, met een muilkorf op zo snel mogelijk door de winkel blijven rennen, niemand te ontmoetem, geen uitjes, geen vakantie, geen feestjes, geen verjaardagen, geen cultuur, helemaal niks. Want we willen niet dat bejaarden in verpleegtehuizen dood gaan natuurlijk. Samen tegen corona!

Reageer
gravatar

Wie de besmetting zelf wil meemaken – wie niet? – gaat zondags naar een kerk of zaterdags naar een moskee.

Het is er gezellig, want er mogen er maar liefst honderd in. Gelovigen is geen strikte voorwaarde, als je maar deelneemt aan het hardop zingen en bidden. Je mag geen mondkapje op.

Ik raad de staatkundig gereformeerde kerken sterk aan. Met duizenden bezoekers zijn ze gezelliger en je raakt er gegarandeerd besmet. Dat wil hun god zo.

Reageer
gravatar

Samen besmet raken is óók samenhorigheid!
U bent allen van harte welkom in ons Huis van God!

Blijft u nog even na voor een lekker plakje cake?
Dan spreekt u nog eens wat andere mensen, een beetje mengen zeg maar.