Shutterstock: tommaso97

Harmen (32) begint mailtjes nog steeds met “wat een rare tijd, hè?”

Met gepaste verwarring staart Lisanne naar het scherm. Ze heeft net een mailtje gehad van haar zakenrelatie Harmen (32), en de inhoud is ronduit verontrustend.“Beste Lisanne” begint hij zijn schrijven. “Wat een rare tijd, hè? Ik hoop dat je gezond bent.”

Lisanne staart vol ongeloof naar het scherm. Neemt hij haar nou in de maling? Of heeft hij soms te maken met een technische storing waardoor mailtjes die hij in maart heeft geschreven nu alsnog worden verstuurd? In het mailtje verwijst hij naar een recent project, dus het moet haast wel vandaag geschreven zijn.

Even voelt ze een siddering door zich heen gaan. Het is haar duidelijk dat ze hier te maken heeft met iemand die niet helemaal goed is. Wie weet waar hij nog meer toe in staat is? Ze klikt op de reply-knop en begint te typen. “Harmen,” schrijft ze. “Bemoei je niet met mijn gezondheid. Het is mij duidelijk dat je professionele hulp nodig hebt. Als je me nog een keer lastig valt dan bel ik de politie.”

Lisanne klikt op send. Wat een weirdo, joh. 

Doe mee met het Speld-onderzoek (2min.) en win het boek 2020: weer een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Harmen is niet de eerste. Ik heb de tijd altijd al raar gevonden.
Welke rare kwast heeft ooit besloten om de dag in te delen in twee twaalftallen, in plaats van tientallen? En de uren in zestig minuten of 3600 seconden. Het is nog een geluk dat delen van een seconde wel in tientallen worden uitgedrukt.

• Reageer
gravatar

Neem de kleine meid het niet kwalijk. Ze is nog te jong om onderscheid te maken tussen goed Nederlands en het soort Engels, waarmee ze bestookt wordt door beïnvloeders op het internet.

Om haar iets te leren hebben wij het tekstje even in netjes Nederlands vertaald.

Lisanne drukt op de antwoordtoets en begint te tikken: “Wat een opmerking, vieze vuile pedofiel!” Ze drukt op verzendtoets.