Nelson Antoine / Shutterstock

Oude filmpjes van dikke Amerikanen die elkaar vertrappen herinnering aan simpelere tijden

Vanwege het coronavirus vindt Black Friday dit jaar online plaats. Veel mensen denken met weemoed terug aan de tijd waarin Amerikanen elkaar nog gewoon als een droogloopmat gebruikten om zo snel mogelijk een spotgoedkope bruidsjurk in XXXL te scoren. 

“Dit ontroert mij”, zegt liefhebber Eelco de Ridder. “Ik kan er gewoon niet bij dat het nog maar een jaar geleden is dat Amerikanen elkaar de opperhuid van het lijf trokken om tegen een gereduceerd tarief een zingend rendier aan te kunnen schaffen.”

Dat de meeste Amerikanen dit jaar thuis gigantische televisies via webshops bestellen, doet mensen als Eelco heel veel pijn. “Natuurlijk, het virus is gevaarlijk. Maar juist in zo’n donkere en eenzame tijd zijn filmpjes van schuifdeuren waar mensen zich als lemmings door het glas heen storten heel erg nodig. Dat daar nu geen nieuwe van zijn, zullen veel mensen gaan voelen.”

“Met terugwerkende kracht heb ik er in die tijd niet genoeg van genoten”, zegt Lisanne Kot. Kot is er al sinds 2013 als de kippen bij als de video’s van de Amerikaanse dodenwals het internet overnemen. “Natuurlijk, ik tagde er al mijn vrienden in. En dat ene filmpje van die moddervette vrouw in de Target die een duikplank als een soort sneeuwschuif aan haar scootmobiel had gelast om een heel gangpad leeg te kunnen schuiven, ja, dat filmpje heb ik zeker veertien keer bekeken. Maar als ik toen had geweten dat er dit jaar niemand aan z’n neusgaten over een paar dozen elektrische tandenborstels werd getrokken, dan had ik er nóg meer van genoten.” 

Als schrale troost zijn er gelukkig nog de filmpjes van voorgaande jaren. De Ridder is al een paar dagen bezig met een YouToubelijst van zijn favorieten. “Eigenlijk is het elk jaar toch wel ongeveer hetzelfde”, zegt hij. “Oké, je ziet iemand misschien een voorhoofd op de toonbank stukslaan voor de Samsung QLED-tv van vorig jaar, maar als je daar een beetje doorheen kijkt kun je er nog steeds van genieten. De sfeer is niet veranderd.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschijnlijk zijn de Amerikaanse dikkerdjes al dood. Wat wil je ook, 12 miljoen+ besmettingen en meer dan 250.000 doden.

Een vraagje: Is in Nederland Corona voorbij? Ik zie er zo weinig van in mijn internetbubbel.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer
gravatar

Prima artikel, maar Black Friday is onduidelijk voor meeste lezertjes met mavo. Enige duiding over dit typisch Amerikaanse koopjesdag is wel nodig.

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na de Amerikaans feestdag Thanksgiving, waarop dank wordt gezegd aan hun god. De vrijdag daarop is een populaire uitverkoopdag, want dan hebben de meeste werknemers daar vrijaf.

Zie verder de foto, waarop honderden Amerikanen tijdens de Black Friday aan het vechten zijn om het bezit van een van de acht verouderde kookplaten, waarop iets meer dan de gebruikelijke korting zit.

Reageer
gravatar

Zo gek zijn we gelukkig niet in ons land. Vreemde Amerikaanse gewoonten kunnen ons gestolen worden. Wij hebben immers een eigen mooie cultuur.