NOS / Youtube.com

NOS komt met eigen journaal

De beweging Nederlandse Omroep Stichting komt met een eigen journaal. Het ‘NOS journaal’ moet het nieuws brengen dat je bij het FvD-journaal, het SP-journaal, Studio SGP, het Zwarte Pietenjournaal, het Maurice de Hond-journaal en Ongehoord Nederland niet te horen krijgt.

Het nieuwe journaal is vooral gericht op mensen die graag zelf willen nadenken over het nieuws. Hiermee wil de beweging een einde maken aan de doorzettende verzuiling. “Wij staan open voor moeilijke vragen en willen laten zien dat wij een transparante zender zijn. Wij zijn er voor iedereen, zelfs voor de mensen die vraagtekens bij onze uitspraken zetten,” verklaart een woordvoer van het nieuwe NOS journaal.

De concurrerende journaals vinden dit belachelijk en zitten niet zo op die kritische vragen te wachten. “NOS weet niet waar ze aan begint,” vertelt Thierry Baudet namens het FvD-journaal. Daar is Maurice de Hond van het Maurice de Hond-journaal het mee eens. “Niemand zit te wachten op gekleurd nieuws van een staatsomroep.”

Wat er zoal besproken zal worden in het nieuwe NOS journaal? Met name de dingen die de andere journalen vergeten te bespreken. “Wij vertellen bijvoorbeeld hoe het nu echt allemaal in elkaar zit in plaats van de eindeloze gekleurde meningen. En natuurlijk lekker veel sport en koningshuis.”

De jongerentak van de beweging NOS heeft ook besloten een journaal te beginnen. Het ‘Jeugdjournaal’ wil onderwerpen onder de aandacht brengen waar bij het ‘NOS journaal’ geen ruimte voor is. “Het wordt tijd om de waarheid te tonen”, zegt jeugdjournaalredacteur Jessie (13). Het FvD-journaal zegt geïnspireerd te zijn door deze zet. Mogelijk komen zij binnenkort met een speciaal FvD-journaal voor grote mensen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat lees ik nou? Is Maurice de hond het eens met Thierry Baudet? Dat kan niet! Pluriformiteit gaat voor alles! We zijn het principieel met elkaar oneens! We zijn een zuilenmaatschappij!

Reageer
gravatar

Het ziet er knullig uit!

Ze proberen de anderen een beetje na te doen, maar het ziet er nog niet uit.

Ik geef het 3 maanden, en dan gaan ze weer spelletjesprogramma’s doen.