Youtube / NOS

Youtube / NOS

NOS introduceert fysieke wekdienst

Na het succes van de online wekdienst op de website, waarin de NOS op een rijtje zet wat het nieuws van de dag wordt, introduceert de Nederlandse Omroep Stichting nu ook een fysieke wekdienst. Correspondenten, nieuwslezers en redacteuren komen hierbij ’s ochtends vroeg langs bij mensen om te vertellen over verschillende, actuele onderwerpen. Daarnaast brengen ze natuurlijk ook het nieuws uit de nacht.

Veel NOS-medewerkers keken uit naar de nieuwe service, zo ook nieuwslezer Winfried Baijens. “Mijn dag begon vandaag in Roosendaal waar ik om 07:00 aanbelde bij de Familie Geus om te vertellen wat er zondagnacht allemaal gebeurd is. Zo schrokken ze natuurlijk erg van het nieuws over de aardbeving in Turkije en Syrië. Ik denk dat de mensen er even aan moeten wennen, maar daarna wel blij zijn dat ze op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws. Zelfs vóór de krant er is”, legt Baijens uit.

Roxanne (26) uit Roermond heeft deelgenomen aan een pilotversie van de fysieke wekdienst. Ze laat weten blij te zijn dat ze voortaan geen wekker meer nodig heeft, maar vertelt ook dat ze “nog even moet schakelen”. “Voorheen stond ik altijd om 7:30 op en las ik de NOS-wekdienst altijd op m’n gemakje tijdens het ontbijten. Nu word ik anderhalf uur eerder al geconfronteerd met Zelensky, de NAVO of een uitspraak van de Raad van State. Het is even wennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *