YouTube

Tweede Kamer wil weten waarom Belastingdienst precies deed wat Tweede Kamer heeft opgedragen

'Bizar dat toeslagen niet leerden van onze fouten’

De Tweede Kamer is verontwaardigd. Zeven jaar geleden droeg het parlement de Belastingdienst op alles in het werk te zetten om fraude met toeslagen te voorkomen. Dat heeft de Belastingdienst gedaan. Onacceptabel, vindt de Tweede Kamer.

“In 2013 bleek dat Bulgaren op grote schaal fraudeerden met toeslagen. Dat mocht nooit meer gebeuren”, zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. “Daarom moest de Belastingdienst snoeihard controleren op fraude en toeslagen desnoods preventief stopzetten. Schandalig dat ze dit sindsdien gewoon gedaan hebben.”

SP-Kamerlid Renske Leijten sluit zich daarbij aan. “Als de Kamer concludeert dat de wetgeving te ingewikkeld is, is het de taak van de uitvoeringsinstanties daar iets mee te doen. Ik vind het bizar dat de Belastingdienst niet leert van onze fouten.”

De Tweede Kamer hoopt in 2027 hoorzittingen te organiseren over de vraag waarom de Belastingdienst zo laks is geworden met toeslagenfraude.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *