Andrey_Popov / Shutterstock

Nederlanders dankbaar dat anti-vaxxers straks hun vaccin doorgeven aan mensen die het wél willen

Veel Nederlanders zijn erg dankbaar voor de geste die anti-vaxxers en andere vaccin-sceptici maken: zij staan hun beurt om het vaccin te ontvangen af aan mensen die er wél op zitten te wachten. “Ik vind het ontroerend hoe het nu gaat”, zegt Conny Brelkes (54). “Anti-vaxxers geven massaal onder Facebookberichten over het corona-vaccin dat zij het niet hoeven. Dat is zo mooi voor al die mensen die er wel op wachten en hopen.”

Epidemiologen zijn al even verrukt over de geste. “In een jaar dat naast een pandemie ook wordt gekenmerkt door toenemend maatschappelijke polarisering en onbehagen is er eindelijk een keertje goed nieuws”, zegt professor Bert Bokhoven. “Bij vaccineren hoef je voor effectiviteit om het virus te bestrijden geen vaccinatiegraad van honderd procent te hebben. En mensen die nog twijfels hebben over de veiligheid van zo’n vaccin worden soms over de streep getrokken om het toch te doen omdat ze zich slimmer voelen dan mensen die zich niet willen laten vaccineren. De keuze wie wel en niet een vaccin krijgt wordt zo een stuk makkelijker. Win win win.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat mij betreft krijgen mensen die zo sadistisch en onbeschoft zijn andere mensen tot het dragen van een ongezond en zinloos mondmaker te (willen) verplichten, als eerste een vaccinatie.
En waarom één ? Twee, drie of desnoods veertien mag ook.

Reageer
gravatar

Beste Jan van Hiernaast. Voorstanders van dictatuur, propaganda, censuur en leugens komen nooit met inhoudelijke argumenten, maar vage en onterechte zwartmakerij.
Je hebt zelf ook een valse naam en dat geldt vrijwel voor iedereen die hier reageert, dus ook dat slaat nergens op.

gravatar

Als bepaalde asociale idioten zichzelf nou eens selecteerden om op een onbewoond waddeneiland de ‘viruswaarheid’ te gaan zoeken?