Pressmaster / Shutterstock

Man gebruikt graag ‘welke’ om formeel te klinken, welke hij een goede beslissing vindt

De 31-jarige Bram gebruikt graag het woord ‘welke’, welke hij gebruikt om formeel te klinken. “Het is voor mij belangrijk om mij qua taalgebruik aan te passen op de omgeving, welke daarbij past”, legt Bram uit. Hij kijkt verwachtingsvol naar de persoon die het sollicitatiegesprek met hem voert. Mogelijk heeft die man het woord ‘welke’ opgemerkt in zijn zin. “Mooi uitzicht hier, welke ik aanschouw”, zegt Bram.

“Ik vind het belangrijk om mij als teamspeler op te stellen”, zegt Bram. De mensen aan de andere kant van de tafel kijken hem vertwijfeld aan. “Welke mijn kwaliteit is”, vult Bram snel aan. Een zucht van opluchting rolt door de ruimte.

De man die het sollicitatiegesprek afneemt knikt met een onderzoekende blik in zijn ogen en maakt een aantekening. Yes, denkt Bram. In de pocket.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt mij beter om te onderzoeken waarom vooral jongeren woorden gebruiken als “yes”, “pocket”, “comment”, “like”, “deal”, “impact”, “date”, “sale”, “event”, “fun”, “game”, “kid”, “shit” enz., dan gewone Nederlands woorden die hetzelfde betekenen.

Reageer