Youtube.com

Man uit onbeduidend gat voelt trots wanneer hij zijn dorp in de media ziet voorbijkomen

Een overweldigend gevoel van trots overvalt de 22-jarige Olaf, wanneer hij een nieuwsbericht voorbij ziet komen op Facebook: ‘Opnieuw gruwelijke moord in dorpje Keuvedors’. Wat! Daar woont hij! 

Olaf tagt al zijn vrienden die ook in het onbeduidende gat wonen: Vincent en Harm. “Keuvedors represent”, zet hij erbij. Het zal niet lang duren voor zijn reactie onder het nationale nieuwsbericht van een dodelijk misdrijf twee likes heeft ontvangen: één van Vincent en één van Harm. “Keuvedors!“, herhaalt Harm.

Olaf heeft helemaal niets met het dorp dat eigenlijk één lange weg is met wat huizen erlangs. Er is nooit iets te beleven, zijn geen cafés, niet eens een supermarkt. Maar als zijn kleine klotedorpje het nationale nieuws haalt, kan hij niet anders dan trots benadrukken dat het desbetreffende dorp, het dorp dat zelfs bij naam wordt genoemd in het nieuws, dat dat zíj́n dorp is. 

Het artikel heeft de voorpagina gehaald: ‘De dader liet volgens getuigen weten dat hij knettergek werd van het leven in het treurige, lelijke dorpje Keuvedors.’ “Maat! Daar woon ik!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar kunnen dan kansarme immigranten gaan wonen, want die stemmen dan wel op mij als ik ze geld en een gratis huis beloof. (krijgen ze toch niet hahaha)