a katz / Shutterstock.com

Palestijnse president Abbas op weg naar Amerika voor vredesonderhandeling Republikeinen en Democraten

De Palestijnse president Abbas is op weg naar de Verenigde Staten om de vredesonderhandelingen tussen Republikeinen en Democraten te leiden. Hem wacht de haast onmogelijke opgave om de twee rivaliserende partijen met elkaar te verzoenen.

“Het gaat ontzettend moeilijk worden”, tempert Abbas alvast de verwachtingen. “De verschillen zijn zo groot, de emoties lopen zo hoog op.” Toch wil de Palestijnse president de hoop erin houden. “We moeten als internationale gemeenschap blijven streven naar een één-staten-oplossing.”

Volgens Abbas is iedereen gebaat bij een vreedzame samenwerking tussen Democraten en Republikeinen. “We moeten bedenken: de stabiliteit van de regio staat op het spel. Als de Verenigde Staten verstrikt raken in een burgeroorlog, dan is er grote kans dat ook de omringende landen zich ermee gaan bemoeien. Canada zal voor de Democraten kiezen, Brazilië voor de Republikeinen, Groenland voor Kanye West. Voor je het weet staat de hele regio in vuur en vlam en gaat de olieprijs tien keer over de kop. Dat nachtmerriescenario moeten we te allen tijde zien te voorkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heeft geen zin, van een Palestijn kun je weinig verwachten. Zeker geen reële vredesonderhandelingen.

Je kunt president Trump van veel zaken verwijten maar hoe hij opkomt voor de Israëlische belangen verdient alle lof.

Nederland moet ook Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkennen.

Corrie, uw vaste prik voor betrouwbaar comment.

Reageer