shutterstock.com/mimagephotography

Danna maakte alle gerechten uit Ottolenghi’s kookboek en kan nu haar huur niet meer betalen

Het nieuwe kookboek Flavour van Ottolenghi is uit en dat betekent superveel ingrediënten inslaan om vervolgens je huur niet meer te kunnen betalen. Topchef Ottolenghi weet als geen ander hoe je groente de spotlight zet en dwingt je met zijn unieke kijk op smaak om weer gezellig bij je ouders in te trekken. 

Danna (27) was er als de kippen bij om het kookboek aan te schaffen. “Ik keek er enorm naar uit om auberginedumplings, hasselbacks van rode biet met limoenbladboter, en spicy paddenstoelensouflés te maken. Dat ik na het maken van dit fantastische diner mijn huis moest opgeven had ik er geheel voor over. Zeg nou zelf: onderdak of vergetengroenteschnitzels met amandelkruim? Dan kies je toch gewoon voor het laatste?”

Danna gaat op haar oude Spice Girls-dekbed zitten en vertelt: “Het begon met het kopen van 27 verschillende soorten kruiden. Daarna kwamen de speciale oliën, siropen, limoensoorten die je hier bijna niet kunt krijgen, kikkererwten, tahin en vijfhonderd knoflookbolletjes. Nu ben ik niet alleen mijn huis kwijt, maar ben ik ook niet langer verzekerd, en staat nu mijn nier online te koop. Maar het was wel lekker. Althans, het beetje wat ik ervan heb gegeten. De rest heeft mijn (ex-)huisgenoot opgegeven toen ze een vreetkick had.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *