Shutterstock: Sylvia Masini

Instelling ‘enorm geschrokken’ van zestig identieke berichten over seksuele intimidatie

‘Wij zagen dit niet aankomen.’

Een culturele instelling is ‘enorm geschrokken’ van 63 haast identieke berichten over seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag die verspreid over vijf jaar over dezelfde persoon binnenkwamen. “Wij wisten dit niet. Hoe konden we dit weten?”

“Als wij dit wisten, konden wij hiermee aan de slag”, legt de directeur van de culturele instelling uit. “Maar: we hadden geen idee. We moeten als kunstensector beter ons best doen om stemmen te horen en te versterken.”

“Wij hadden liever gehad dat mensen dit nog eens bij ons hadden gemeld. Via de media ontstaat er ook weer veel ruis. Desondanks vinden we het goed dat er nu iets is aangekaart dat wij anders niet zouden weten”, zegt de directeur. “Begrijp ons niet verkeerd. Als je vijf verkeerde signalen over iemand krijgt en dat zo iemand dan ook een keer lacht, wat moet je dan denken? Probeer de boel dan nog maar eens te overzien.

De instelling zegt hier ‘absoluut mee aan de slag te willen’. “Het belangrijkste voor ons is dat wij nu eerst leren, en daar hoort ook bij dat we naar de slachtoffers luisteren, hun verhaal op de eerste plaats zetten. En dan kunnen we ook kijken naar wat voor klachten er zijn binnengekomen. Maar het begint met luisteren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze oer-Hollandse traditie van wegkijken, slap gelul en vooruitschuiven is even waardevol als ‘Zwarte Piet’.

Oh wacht, hij is zelfs van toepassing op ‘Zwarte Piet’

‘Niks meer aan doen’ dus.

Reageer