fizkes / Shutterstock

Man uit dapper kritiek op coronabeleid door tirade af te steken tegen 20-jarige barista

De 37-jarige Sven heeft zin om met zijn collega Dylan (34) een kop thee te drinken. Het koffiezaakje op de hoek is nog open, maar alleen om af te halen. Dat wil Sven niet, want het is best wel koud buiten. Hij wil zijn kop thee binnen drinken. Sven pikt het niet langer, dat coronabeleid. Het is tijd om als Nederlandse burger zijn verantwoordelijkheid te nemen en een student met een bijbaan aan het janken te krijgen.

“Serieus? Je gaat ons nu naar buiten sturen?” De 20-jarige barista knikt aarzelend. “Eh… ja, dat moet met die regels. Sorry.” Sven draait zich om naar de twee mensen die achter hem in de rij staan. “En je gaat hen ook allemaal naar buiten sturen?” “… Ja.”

Sven gooit zijn armen in de lucht. “Belachelijk! Waarom zit zij dan wel aan een tafel?” Hij wijst naar het meisje dat met een mondkapje op door een multomap bladert. “Dat is mijn collega”, zegt de barista. “Die is bezig met de administratie.” “Oh, dus als ik de administratie kom doen, dan mag ik wel binnen zitten?!”

De barista kijkt hem met lege ogen aan. “Dat is dan 5,80.” Sven proest wat spetters op het spatscherm. “5,80?” “Ik maak de prijzen niet, meneer.” “Nee, maar jij stuurt me voor 5,80 wel weer de straat op. Luister. Ik maak er 6 euro van, en dan gaan mijn collega en ik gewoon aan die tafel in de hoek zitten, oké?”

Sven schuift een stoel naar achter. “Kom maar, Dylan. Ga maar zitten.” Dylan lacht ongemakkelijk. “Ik denk dat we beter gewoon bij jou thuis…” Sven loopt rood aan. “Verdomme mensen! Zo pakken ze je!” De barista wordt steeds bleker achter haar plexiglas spatscherm. Sven houdt inmiddels een brandende aansteker bij het gordijn. “Dit is wat ik vind van jouw coronaregels!” Dylan pakt de barista bij haar arm en maant iedereen naar buiten te gaan.

Sven is alleen achtergebleven en schildert met koffiedrek een protestboodschap op de vloer terwijl de vlammen richting het plafond schieten. In de verte klinkt een sirene. “Mij pakken ze niet”, gromt Sven. Hij heeft zijn standpunt dapper verdedigd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *