Elisabeth Aardema / Shutterstock

Kabinet gaat volksaard sneller testen

Het kabinet gaat de testcapaciteit opschalen om de volksaard sneller te testen. Op die manier krijgen ze eerder inzicht of de coronamaatregelen voldoende nageleefd gaan worden. 

Bij milde eigenwijsheids-klachten van het volk moet er direct getest worden. Milde eigenwijsheids-klachten kunnen bestaan uit geniepig omzeilen van regels, alleen afstand houden als andere mensen kijken en het massaal dragen van een mondkapje op de kin. Bij een positieve uitslag is er onvoldoende draagvlak voor de maatregelen. Het kabinet kan dan bijsturen met strengere communicatie, en bijvoorbeeld het inzetten van influencers. 

Het kabinet wilde de volksaard eigenlijk al van de zomer testen. Door chaos bij de GGD’en kwam het er toen alleen niet van. Dit had als gevolg dat het kabinet veel te lang vast bleef houden aan de eigen verantwoordelijkheid van burgers. Was er op tijd getest op de volksaard, dan had het kabinet geweten dat militaire inzet een passender antwoord op de gezondheidscrisis was geweest.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *